|Stad

Välkommen till Marbella, Spanien!

Marbella är en fantastisk plats att besöka med vackra stränder, fantastisk mat och en livlig atmosfär. Här är en nykomlingars guide för att hjälpa dig att utforska staden.

Boende

Marbella erbjuder ett brett utbud av boendealternativ. Du kan välja mellan lyxiga hotell, strandnära resorter eller charmiga lägenheter. Se till att boka i förväg för att säkerställa tillgänglighet.

Stränder

Marbellas stränder är kända för sin skönhet. Några populära stränder inkluderar Playa Fontanilla och Playa Nagüeles. Du kan njuta av solen och havet, hyra solstolar eller prova olika vattensporter.

Gamla stan

Besök Marbellas gamla stad, även känd som "Casco Antiguo". Här hittar du smala gränder, pittoreska torg och traditionella butiker och kaféer. Missa inte att besöka Plaza de los Naranjos (Apelsintorget).

Puerto Banus

Gå till Puerto Banus, den lyxiga marinan i Marbella. Här kan du beundra vackra båtar, äta på fina restauranger och njuta av nattlivet.

Gastronomi

Marbella erbjuder enastående matupplevelser. Prova spanska delikatesser som tapas och paella. Du hittar också internationella restauranger som serverar mat från hela världen.

Shopping

Utforska Marbellas butiker och shoppa i exklusiva varumärken på Avenida Ricardo Soriano. Det finns också köpcentra som La Cañada där du hittar ett brett utbud av butiker.

Kultur

Besök Marbellas konstmuseum, där du kan uppleva både moderna och samtida konstverk. Det finns också många festivaler och evenemang som äger rum under året.

Utflykter

Ta en utflykt till den pittoreska byn Mijas Pueblo eller besök det historiska Ronda med sin berömda Tajo-klippa. Du kan också utforska nationalparken Sierra de las Nieves.

Nattliv

Marbella är känt för sitt pulserande nattliv. Det finns många nattklubbar och strandklubbar där du kan dansa och ha roligt hela natten lång.

Klimat

Marbella har ett behagligt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Kom ihåg att packa solskyddsmedel och lätta kläder för att njuta av det härliga vädret.

Hoppas att denna guide hjälper dig att utforska Marbella och få en underbar tid i denna vackra del av Spanien!