|hus-och-hem

Att bo i Spanien och få sin tvätt torr är nästan hela året väldigt enkelt genom att bara hänga ut den och efter några timmar är den torr. Under vintern dock när det är rätt fuktigt ute och inte så varmt kan det bli problem. Antingen går det inte att hänga ut tvätten alls eftersom det kan vara regn eller så hinner inte tvätten torka ute under dagen för det är inte tillräckligt med sol och värme och man måste ta in den på kvällen igen. Ett problem om man har den ute nattetid är att många eldar hemma när det är kallt och tvätten kommer morgonen efter att stinka av rök…. Tar man in tvätten får man in fukten och husen är redan med årstiden väldigt fuktiga vilket kan leda till kondens av fukt och mögel inne i huset/lägenheten.

Vi har haft det här problemet i flera år och nu i år bestämde vi oss för att köpa en torktumlare vilket löser problemet mycket bra. Visst en torktumlare kostar lite och elkostnaden kan eventuellt bli lite högre när man använder den. Men om man hänger ut tvätten när det går och bara använder torktumlaren när det regnar eller tvätten fortfarande är fuktig blir inte elkostnaden särskilt hög och man slipper mögel och andra fuktproblem inne. Jag läste ett tips om hur man kan använda torrbollar i torktumlaren för att tvätten ska torka jämnare och snabbare också vilket även det sänker elkostnaden, lär mer om det här

Mitt tips är använd torktumlaren när det verkligen behövs och häng ut tvätten annars, det är ju bara så otroligt fräscht att ta in nytvättat som hängt utomhus och torkat!

alt text