|stader

Välkommen till Marbella, Spanien!

Marbella är ett semesterparadis för många och har vackra stränder, golfbanor, fantastisk mat och en livlig atmosfär. Marbella ligger cirka 45 minuter från Malaga flygplats och har man inte en hyrbil går det många bussar dit som man kan boka via Avanzabuz. I Marbella kommun bor cirka 150 000 människor så staden är relativt stor med en hel del utbud av affärer, restauranger etc. Här är en liten guide för att hjälpa dig att utforska staden.

Boende

Marbella erbjuder ett brett utbud av boendealternativ. Du kan välja mellan lyxiga hotell, strandnära resorter eller charmiga lägenheter. Efterfrågan är stor, speciellt under lov så se till att vara ute i god tid med att leta boende och boka det.

Stränder

I Marbella finns mängder av stränder. Om man vill hänga i Marbella stad och ha nära centrum kan man välja att gå till Playa de Venus eller Playa de Fontanilla. Här är det gångavstånd in till centrum.

Vill man ha mer lyx, fina båtar och bilar kan man ta sig en bit ut till Puerto Banus. Stranden här tycker jag även lämpar sig bra med barn, det är en bukt om man är längst in mot Puerto Banus med relativt lugnt och klart vatten med utsikt över La Concha åt ena hållet, den enda nackdelen är att sanden blir väldigt varm på eftermiddagen. Bredvid stranden ligger Astral Bar Cocteleria, cocktailbar som är byggd som en båt med goda och vackra cocktails.

Playa Hermosa som ligger ca 15 minuter ifrån Marbella i El Rosario har en fin, lugn strand som är bra för barnfamiljer.

Playa de Cobopino är en fin strand som är mycket populär. Här gäller det att vara ute i god tid om man ska dit under sommarmånaderna eftersom det är mycket folk och rätt svårt att få parkering annars.

Gamla stan

Besök Marbellas gamla stad, även känd som "Casco Antiguo". Här hittar du smala gränder, pittoreska torg och traditionella butiker och kaféer. Missa inte att besöka Plaza de los Naranjos (Apelsintorget).

Puerto Banus

Gå till Puerto Banus, den lyxiga marinan i Marbella. Här kan du beundra vackra båtar, äta på fina restauranger och njuta av nattlivet.

Gastronomi

Marbella erbjuder enastående matupplevelser. Prova spanska delikatesser som tapas och paella. Du hittar också internationella restauranger som serverar mat från hela världen.

Shopping

Utforska Marbellas butiker och shoppa i exklusiva varumärken på Avenida Ricardo Soriano. Det finns också köpcentrum som heter La Cañada där du hittar ett brett utbud av butiker.

Kultur

Besök Marbellas konstmuseum, där du kan uppleva både moderna och samtida konstverk. Det finns också många festivaler och evenemang som äger rum under året.

Utflykter

Ta en utflykt till den pittoreska byn Mijas Pueblo eller besök det historiska Ronda med sin berömda Tajo-klippa. Du kan också utforska nationalparken Sierra de las Nieves.

För den aktiva resenären kanske en tur upp till toppen på La Concha kan vara något. Se dock till att starta tidigt på morgonen för värmens skull och följa vandringslederna ordentligt. Utsikten från toppen ska vara spektakulär!

Det finns även en flodvandring man kan göra i Benahavis som är en grannkommun till Marbella. Vissa utav bitarna på flodvandringen kräver dock att man simmar och enligt rekommendationer kan det vara bra att ha med sig ett rep.

Nattliv

Marbella är känt för sitt pulserande nattliv. Det finns många nattklubbar och strandklubbar där du kan dansa och ha roligt hela natten lång.

Klimat

Marbella har ett behagligt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar ett s k microklimat. Kom ihåg att packa solskyddsmedel och lätta kläder för att njuta av det härliga vädret. Är man där på vintern rekommenderas även jacka eftersom temperaturen kan skifta rätt så snabbt. Det kan vara 25 grader i solen men när den försvinner och det kommer en vind känns det helt plötsligt som 10-15 gradet.

Hoppas att denna guide hjälper dig att utforska Marbella och få en underbar tid i denna vackra del av Spanien!