|stader

Madrid är en pulserande modern storstad där det är liv och rörelse hela tiden. Men går man in i kvarteren mitt i stan blir gatorna till gränder och husen av äldra modell. Det är enkelt att ta sig till Madrid med flyg men är man redan i Spanien t ex på Costa del Sol är det superenkelt ta tåget från Malaga till Madrid och det tar cirka 2,5 timme. I Madrid finns en mycket bra tunnelbana, tåg och bussar men om man vill hålla sig i de centrala delarna går det även utmärkt att gå. Strosa runt i La Latina, Salamanca och gå en promenad i Parque de El Retiro.

Boende

I en storstad kan man välja och vraka på allt ifrån hotell av klassen 1-5 eller varför inte hyra en lägenhet via t ex Airbnb. Vill man ha ett medelklass hotell finns det en kedja som heter Petit Palace i Madrid, det är 3 stjärniga hotell till rimliga priser och bra komfort och de flesta av deras hotell har väldigt bra läge i staden.

Gastronomi

I Madrid kan man såklart hitta alla typer av mat och restaurangutbudet är stort. Det ligger i princip en restaurang eller bar i varenda gatuhörn. Restaurangkedjan Tapa tapa är populär för tapas men det finns mängder av andra tapas restauranger som Bodega de la Ardosa eller Taperia de Malasaña. Runt Plaza Mayor ligger det många olika restauranger med tapas och annan spansk mat. Utbudet av italienska och asiatiska restauranger är också stort. Varför inte prova Sicilansk pizza på Lab'84 eller dumplings och ramen på Ramen Shifu.

Kultur

I Madrid finns några utav de bästa konstmuseum man kan besöka som: Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia och Museo Nacional Thyssen-Bornemisza.

Det finns även ett mycket bra arkeologiskt museum som heter Museo Arqueológico Nacional. Det enklaste om man vill besöka någon utav dessa museum är att boka biljetter på respektive museums hemsida så att man slipper stå i långa köer.

Andra populära aktiviteter att göra i Madrid är att se Palacio Real även där rekommenderas att boka biljetter ganska långt i förväg. Speciellt om man ska dit på ett lov eller helg.

För den fotbollsintresserade kanske ett besök på Estadio Bernabéu är roligt. Det går också att boka biljett i förväg på deras sida.

För den teaterintresserade finns det en hel del olika teatrar längs Gran Via att besöka och se en föreställning. Boka långt i förväg för det är populärt!

Andra aktiviteter

Det finns en hel del andra roliga aktiviteter att göra runt Madrid som Parque Warner och olika djurparker som Zoo Aquarium eller Faunia.

Nattliv

Madrid ska enligt sitt rykte vara en utav de bästa städerna i världen att gå ut och festa i. Uteställena öppnar runt midnatt och stänger vid 6:00 på morgonen. Det är mycket klubbar och barer i centrala Madrid runt Puerta del Sol. Läs mer om Madrids nattliv här och få tips på olika klubbar och barer att besöka.