|stader

Sierra Nevada ligger är en bergskedja som ligger i Andalusien, i kommunen Monachil nära staden Granada. Om man är i Malaga tar det cirka 1,5 timme att åka till Sierra Nevada. Under vintern kan man åka skidor här, det är Europas sydlligaste skidort och det är vackert! Från topparna har man till och med havsutsikt när det är sol och vackert väder! Orten Sierra Nevada ligger på ca 2100 meters höjd och den högsta toppen som heter Pico Del Veleta är hela 3 398 m ö h. På sommaren finns andra aktiviteter som t ex vandringar och cykling i bergen.

Skidsäsongen är mellan december och april, runt ett 30-tal olika liftsystem tar dig mellan de olika delarna och backarna. Det finns 18 gröna pister, 40 blå, 50 röda, 8 svarta och en park med hopp och rails för den som gillar sånt. Det är fullt möjligt att åka från toppen ända ner till byn och sedan upp igen med en utav de två kabinliftar som finns där.

Uthyrningsbutiker av skidutrustning finns både nere i själva orten och uppe vid Borreguiles som är det skidområde man kommer upp till när man åkt upp med kabinliften Pradollano.

Boende

Boendet i Sierra Nevada är hyfsat bra. Det finns några olika hotell att välja på, t ex Melia Sierra Nevada och Melia sol y nieve båda hotellen har pool och barnklubb m m. Om man inte bor på hotel kan man hyra lägenheter, det finns mängder av lägenheter av olika slag och pris men tyvärr är många utav sämre kvalitet och dyra när det är säsong. Ett annat alternativ är att bo i Granada och ta sig upp med bil eller buss för skidåkning. Det går mycket bussar från Granada.

Gastronomi

Det finns mycket olika restaunranger i orten Sierra Nevada. En hel del pizza, pasta men också kött och fondue. Uppe vid skidområdet finns en food court med olika restauranger som poke bowl, texmex, hamburgare mm. I backarna kan man även hitta Dominos pizzeria.